Underliggande Tillgång Vid Handel Med Binära Optioner

Marknad / Underliggande Tillgång

Underliggande Tillgång kallas också för "Marknad" eller helt enkelt bara "Tillgång". På BinaryOptions.nu så har vi valt att använda termen Underliggande Tillgång eftersom vi anser att det ordet bäst representerar innebörden vid handel med binära optioner. Det är också den vanligaste termen bland mäklare som erbjuder handel med binära optioner.

Olika Underliggande Tillgångar För Handel Med Binära Optioner

Vid handel med binära optioner så finns det en enorm mängd olika underliggande tillgångar tillgängliga för att handla med. Det exakta utbudet beror i slutändan på vilken mäklare ni väljer.

Nedan följer exempel på olika underliggande tillgångar för handel med binära optioner.

Råvaror

Råvaror (Commodities) är en populär underliggande tillgång. De mest populära råvarorna för handel med binära optioner är Olja och Guld. Men också Silver, Koppar, Kaffe, Vete, Socker, Naturgas och många andra finns att tillgå för handel.

Valutor / Valutapar

Valutor (Currencies) är också en populär underliggande tillgång för binära optioner. Valuta handlas i form av valutapar där en valuta mäts i styrka mot en annan valuta. Exempel på vanliga valutapar är:
EUR/USD (Euro mot US Dollar)
GBP/USD (Brittiskt Pund mot US Dollar)
USD/JPY (US Dollar mot Japansk Yen)
USD/CHF (US Dollar mot Schweiz Franc)

Förklaring av valutakoder

Index

Aktieindex / Börser
Ni kan handla med Index (Indices) för de vanligaste stora börserna i världen. Några exempel på index som erbjuds:
NASDAQ, DOW (DJIA - Dow Jones Industrial Average) samt S&P 500 som är de tre största amerikanska aktieindexen.
Ni kan även välja asiatiska index som NIKKEI 225 (Japan), Hang Seng (Kina) och Shanghai Composite (Shanghai/Kina).
Även större europeiska index går att handla med, exempelvis DAX (Tyskland), FTSE 100 (UK), IBEX (Spanien), OMXS30 (Sverige), MICEX (Ryssland) samt Euro Stoxx 50 (Samlingsindex för Europa).

Andra Typer av Index
Vissa mäklare erbjuder även handel med andra typer av index. Ett exempel är USDX (U.S Dollar Index) som är ett index för den amerikanska dollarn mätt mot andra valutor. Även räntor, som exempelvis Germany 10 Year Bond går att spekulera i samt även vissa finansiella index som KPI, PPI för olika nationer.

Aktier

Enskilda aktier (Stocks) är också populärt. Här erbjuds främst större aktier som handlas på de amerikanska börserna som exempelvis Apple, Google och Facebook. Även svenska aktier listade i USA som till exempel Volvo och Netflix erbjuds av vissa mäklare.

Som sagt, det slutgiltiga utbudet av underliggande tillgångar beror på vilken mäklare ni väljer. Om ni är intresserade av en väldigt specifik tillgång som inte erbjuds av alla mäklare så bör ni så klart välja mäklare baserat på marknadsutbudet. Annars kan det vara bra att veta att samtliga mäklare här på sajten erbjuder alla de vanligaste basmarknaderna.

Underliggande Tillgång Råvaror - Guldpris
Underliggande Tillgång Råvaror - Guldpris från 2008-2016. Bild från Dagens Industri

Graf över valuta EUR/USD de senaste 10 åren
Valutapar - EUR/USD utveckling 2006-2016. Bild från xe.com

 

© BinaryOptions.nu