Olja

Olja Realtid

Nedan hittar ni realtidskurser för olja. Pris på olja nedan uppdateras i realtid och kursen ges i dollar (USD) per fat.

Oljepriset visas i realtid och ni kan välja mellan olika tidsramar för diagrammet - 1 minut, 15 minuter, 1 timme och 1 dag om ni är intresserade av historiken för kursen.

Brent Oil / Brent Olja

Kursen som visas ovan är för Brent Crude Oil. Brent Olja är det engelska namnet för Nordsjöolja. Brentolja utvinns som namnet antyder i Nordsjön och oljan utvinns främst av Storbritannien (UK) och Norge men även av Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Brent har en väldigt viktig funktion som referens för prissättningen av olja. Brent är tillsammans med amerikansk WTI olja de två vanligast använda referensoljorna för prissättning av olja.

Oljepris

När man talar om oljepris i finansiella sammanhang så menar man spotpriset på råolja. Spotpris innebär priset på olja och andra tillgångar på spotmarknaden. Spotmarknaden är en handelsplats där olja och andra tillgångar sälj och köps direkt, dvs för omedelbar leverans utan några bindningstider.

Oljerigg som framställer brent olja i nordsjön.
Brent Olja från Nordsjön. Bild från Oilprice.com

Priset anges i USD dollar per fat eller på engelska ”USD per barrel”. För att sätta priserna så används referensoljorna Brent Crude Oil (Nordsjöolja) och WTI Crude Oil (Amerikansk olja). Priser för olja som levereras från andra ställen, exempelvis olja från OPEC, sätts i relation till dessa två och härigenom sätts priset på olja från andra leveransställen i världen. Ett fat är ca 159 liter.

Priset på olja har en enorm betydelse för världshandeln och är en viktig konjunkturmätare. Utbud och efterfrågan på olja bevakas noggrant världen över och är av oerhörd betydelse för handel med olja som ett finansiellt instrument, exempelvis binära optioner och CFD kontrakt.

Handel Med Olja Genom Binära Optioner

Olja är en av de mest populära marknaderna för handel med binära optioner. Nyckeln här är information. Priset bestäms till största del av utbud och efterfrågan. Som i sin tur styrs av tillståndet i industrin, dvs konjunkturläget. Det är därför av högsta vikt att läsa in sig på alla typer av nyheter som berör det finansiella läget i världen. En bra nyhetskälla för finansiella och börsrelaterade nyheter är Placera.

Den andra faktorn som styr priset är spekulation. Spekulation har en mer begränsad påverkan på oljepriset. På lång sikt styrs oljepriset av utbud/efterfrågan. Men spekulation kan ha stor betydelse för kurs och prisrörelser på det kortsiktiga planet. Den amerikanska energi informations myndigheten EIA (The U.S Energy Information Administration) publicerar exempelvis en rapport om nivån på amerikanska råoljelager varje vecka.

Denna rapport som publiceras varje Onsdag 16.30 svensk tid är upphov till stora fluktuationer och kursrörelser just runt rapportögonbliket. Resultatet och en kortfattad rapport publiceras via EIAs hemsida samt EIA twitter konto. När man handlar olja med binära optioner är det extremt viktigt att hålla koll på den här typen av information.

Handel Med Olja Genom Binära Optioner
Exempel på handel med olja genom binära optioner. Call innebär en satsning på att oljepriset kommer att gå upp. Put innebär en satsning på en nedgång. Amount är insatsen på $10. $17 är möjlig utbetalning vilket innebär en potentiell vinst på $7 (70% på insatsen $10).

 

© BinaryOptions.nu